vrijdag, mei 30, 2014

Food blog Friday #8

Vandaag op het menu, overheerlijke  cannelloni bolognese met béchamelsaus


Nodig voor 4 personen

2 uien gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
½ winterwortel geschild en in hele kleine stukjes gesneden
½ courgette in hele kleine stukjes gesneden
10 takjes verse thijm of 2 tl gedroogde thijm
2 el olijfolie
500 gr gehakt
1 el suiker
1 klein blikje tomatenpuree
1 pak passata of sugo (gepureerde tomaten)
100 ml rode wijn
2 el en een beetje boter
3 el bloem
250 ml melk
½ bouillonblokje (ik koos voor tuinkruiden)
400/600 gr spinazie
50 gr parmezaan of pardano geraspt
1 bol mozzarella
1 grote tomaat
18-20 cannelloni

Bereiding

verhit 1 el olie in de pan en braad het gehakt rul met zout en peper, bak de wortel,courgette, knoflook en de helft van de ui mee, ongeveer 3 minuten. Bak dan de tomatenpuree mee. Voeg de passata, de wijn en de thijm toe en breng aan de kook en kook voor ongeveer 20 minuten. Breng dan op smaak met zout en peper en de suiker.
Voor de bechamelsaus smelt je de boter in een pannetje, roer er heel goed de bloem door tot het begint te verkleuren en voeg daarna al roerende de melk en 250 ml water toe en het halve bouillonblokje er boven verkruimelen.Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe even door. Eventueel zout en peper toevoegen.

Maak de spinazie schoon en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olie en fruit er de ui in glazig, voeg de spinazie toe en doe de deksel op de pan en laat het slinken. Na een paar minuutjes is het klaar en laat je het weer uitlekken.
Doe een beetje bechamel saus op de bodem van een ingevette ovenschaal, doe daarop de spinazie. Vul de cannelloni met de saus en leg ze op de spinazie. Verdeel daarover weer de bechamelsaus en dan 
de tomaat in plakken gesneden en de mozzarella in kleine blokjes. Daarover weer de geraspte kaas en klaar! ongeveer 30 a 40 minuten in de oven op 175 graden en EET SMAKELIJK of Bon apetito!

Door het lange koken is de alcohol volledig verdampt uit de saus, de rode wijn die erin gebruikt wordt zorgt hierdoor wel voor een volle en zoete smaak en is dus ook geschikt voor kindjes.De mijne aten er vol smaak van en heb het inmiddels al een paar keer gemaakt!
Je kunt overigens ook nog een handje gedroogde Italiaanse kruiden door de saus doen en nog bassilicum bovenop de tomaat voor er geraspte kaas over gaat voor nóg meer Italiaanse smaak yummyyyyy
Dit recept komt overigens uit Koken en Genieten van april 2014, maar is wel aangepast naar onze eigen smaak en wat voor mij gemakkelijk was ;-)

Geen opmerkingen: